27 maart 2021

Online events: welke vorm kies je

Een goed online event bereik je niet alleen met een perfect plaatje en een goede presentatie. Ook kan het geen kopie zijn van je live event. Je moet echt terug naar de tekentafel. Het begint bij het bepalen van je doel, je doelgroep en je boodschap.  In dit blog lees je meer over je startpunt bij het organiseren van een online event.

Ben je eruit wat je doel is, je doelgroep en je boodschap? Dan ga je dit verder omzetten naar de juiste inhoud en de juiste vorm.

Camera man bij online event
Fotografie: Nico Alsemgeest

Bepaal de inhoud

Werk aan een script en kijk kritisch naar je verhaallijn. Zorg dat de content ook echt relevant is voor je deelnemers. Zorg dat je weet wat hun vragen zijn en speel daar op in.
Welke (interne of externe) sprekers kunnen de boodschap het beste overbrengen in heldere taal die begrijpelijk is voor de doelgroep?

Welke beleving kan je aan het event meegeven? Hoe zorg je voor betrokkenheid? Er zijn vele tools om interactieve elementen aan je online event toe te voegen. Neem de deelnemers actief mee, zo zorg je dat de inhoud beter beklijft. Kijk ook alvast of er foto’s, vlogs of video’s zijn die de boodschap kunnen overbrengen of ondersteunen of kijk wat er nodig is om nog te laten maken.

De vorm van het online event

Denk na over de juiste vorm voor het online event. Dit kan bijvoorbeeld een talkshow format zijn met een host die gasten interviewt, een debat onder leiding van een dagvoorzitter of een showprogramma met live optredens en een quiz. Welke stijl past het beste bij je doel en je publiek? Krijgt het een zakelijk of informeel karakter of wellicht zelfs feestelijk?

Techniek en decor

Hierna komen de volgende stappen: techniek en decor. Huur je techniek in op locatie of kies je voor een fully equiped studio? Hoe ziet het plaatje eruit en welke sfeer wil je hebben? Welk platform gebruik je en aan welke eisen moet die voldoen op basis van jouw programma wensen?

Antwoorden op bovenstaande vragen helpen je op weg naar een succesvol online event. Heb je hulp nodig bij het vormgeven van je online event? Of heb je redactioneel advies nodig bij je event script? Zoek je hulp bij het regelen van een studio, technische faciliteiten of een platform? Ik help je er graag bij.